Jornades formatives ISEACV. Disseny i ceràmica

Jornades formatives ISEACV. Disseny i ceràmica

1 de junio de 2022
Morella, del 5 al 8 de juliol de 2022. València Capital Mundial del Disseny 2022.
Esdeveniment de gran transcendència, en el qual se celebraran exposicions, tallers, conferències i una infinitat d'activitats al llarg de tot l'any, en el qual confluiran especialistes, institucions, organitzacions i empreses. Una trobada que posa el focus en la importància del Disseny en l'Economia, la Cultura i la Innovació social, i que recull les últimes propostes en els diferents àmbits del disseny. Aquest és l'any del Disseny en la Comunitat Valenciana.
Aquesta celebració no pot deixar de costat la formació Superior en Disseny, que gaudeix d'una llarga tradició i una alta implantació en tot el territori de la Comunitat Valenciana, amb cinc centres públics situats en: Alacant, Alcoi, Oriola, València i Castelló. I dos centres Superiors de Ceràmica a l'Alcora i Manises. El ISEACV (Institut Superior d'Ensenyaments Artístics) entitat que agrupa tots els centres Superiors d'Ensenyaments Artístics, dependent de la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, proposa participar en aquest gran esdeveniment amb l'organització d'unes Jornades en el municipi de Morella. S'abordaran les qüestions més importants que afecten aquests ensenyaments: les noves propostes pedagògiques, la recerca en disseny, la innovació, la futura llei d'ensenyaments artístics etc. Del 5 al 8 de juliol de 2022, el Centre de Turisme de Morella (CdT) es convertirà en punt de trobada de docents, professionals i estudiantat dels últims cursos, així com diplomats de tota la Comunitat Valenciana. La finalitat serà compartir experiències, conèixer noves propostes pedagògiques i formar-se en noves tècniques, es realitzaran tallers, conferències, taules rodones i exposicions, que comptaran amb la presència de professionals referents de les diferents àrees del Disseny i les Arts plàstiques: Gràfic, Moda, Producte, Interiors i Ceràmica.
Una proposta que també vol portar la cultura del disseny a l'entorn rural d'interior, tenint present les experiències innovadores que en aquest sentit ja s'estan duent a terme a la comarca, aportant innovació a empreses tradicionals i als seus municipis. Unes jornades que ajudaran a posar el DISSENY en el mapa de la Comunitat Valenciana i que serviran per a definir els escenaris que s'obren en l'ofici de dissenyador/a i en l'ensenyament del disseny, en aquest futur post-pandèmic.